باتری هایی که تا ابد تلفن هوشمند شما را روشن نگه دارند

باتری ها و مدت زمان شارژدهی محدود آنها همواره برای کسانی که از گجت های خود استفاده زیادی می کنند، یک کابوس محسوب می شوند. امروزه بیشتر لوازم دیجیتالی و حتی خودروهای الکتریکی از باتری های لیتیوم یونی برای تامین انرژی خود بهره می برند اما پژوهشگران دانشگاه میسوری قصد دارند باتری های اتمی را جایگزین آنها کنند.

قطعا این خبر بسیار ناراحت کننده ای برای آن دسته از افرادی است که امواج وای فای را برای بدن مضر می دانند به ویژه که این بار در تلفن همراه خود یک تولید کننده تشعشعات اتمی خواهند داشت.

اما همین ابتدا باید بگوییم که باتری مذکور دارای یک نیروگاه کوچک شکافت اتمی نیست و این شاید در نگاه اول – و آن تصوری که از تولید الکتریسیته از نیروی اتمی داریم- احمقانه به نظر برسد اما Baek Kim و Jae Kwon، دو پژوهشگر و توسعه دهنده این محصول در دانشگاه میسوری، از فرآیند بتاولتاییک برای تولید الکتریسیته استفاده کرده اند.

strontium nuclear betavoltaic battery باتری هایی که تا ابد تلفن هوشمند شما را روشن نگه دارند

srep05249 f3 باتری هایی که تا ابد تلفن هوشمند شما را روشن نگه دارند

شباهت بتاولتاییک و فوتوولتاییک فقط محدود به نام آنها نمی شود و از نظر ساختاری نیز به یک شکل هستند اما با این تفاوت که در روش اول فوتون ها جای خود را به پرتوهای بتا داده اند. مسلما به همراه داشتن مواد پرتوزا آن هم در جیب شما در قالب تامین کننده انرژی تلفن همراه، ایده خوبی نیست اما تدابیری برای آن در نظر گرفته شده است.

چیزی که فناوری بتاولتاییک را امن و بی خطر می کند، نوع آن نیست بلکه سادگی مهار کردن پرتوها و تششعات بتا از طریق تنها یک پوشش نازک از جنس آلومینیوم است.

این باتری از الکترود دی اکسید تیتانیوم (با روکش پلاتین)، آب و تکه ای از استرانسیوم-۹۰ تشکیل شده است. استرانسیوم-۹۰ نیمه عمر ۲۸٫۷۹ ساله دارد.

ویژگی متمایز کننده استرانسیوم در مقابل سایر عناصر پرتوزا، در عدم تولید پرتوهای گاما است که نفوذ پذیری و البته خطرات بسیار زیادی دارد.

باتری های بتاولتاییکی اختراع جدیدی محسوب نمی شوند و حتی قبل از لیتیوم یون ها در نمونه های قدیمی پیس.میکر (وسیله ای کوچک که با الکترودهایی به قلب متصل می شود و ضربان را منظم می کند) استفاده می شد. اما در این نوع جدید، اضافه شدن آب نقش مهمی دارد.

energy battery باتری هایی که تا ابد تلفن هوشمند شما را روشن نگه دارند

آب علاوه بر اینکه جاذب انرژی پرتوهای بتا است، مولکول هایش شکسته می شوند و تولید رادیکال آزاد و الکتریسیته می کنند و آب در حقیقت برای افزایش بازده این باتری به کار گرفته شده است.

امروزه استفاده از انرژی اتمی به عنوان باتری و تامین کننده الکتریسیته به طور عمده در تجهیزات نظامی و فضایی کاربرد دارد، جایی که طول عمر مهمتر از خطرات احتمالی است.

با این تفاسیر به نظر می رسد، ظهور باتری های اتمی در گجت های روزمره ما چندان هم دور از انتظار نباشد و احتمالا بزودی شاهد تلفن های همراهی خواهیم بود که شاید نیاز به شارژ نداشته باشند.

با برچسب: , , , , , ,
ارسال در : علمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

سه × 3 =

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
آموزش
آنالوگ
الکترونیک قدرت
دیجیتال
سفارش پروژه
علمی
فروشگاه گجت
کنترل
مخابرات
لوگو تاییدیه
logo-samandehi
گواهی تاییدیه رمزنگاری شده پرداخت الکترونیکی وب سایت

ترجمه شده توسط : چاپ و تبلیغات